Kata konyhája

Aludttejes almás és lekváros kalács

Volt egy kis aludttejem ezzel készítettem kelt tésztát, almás és fonott lekváros lett belőle. A húsvéti kalács is készülhet belőle töltelék nélkül, mazsolával, de akár sósan is. Aludttejes almás és lekváros kalács Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2 tojássárgája, 2 evőkanál cukor, 1,5 dl aludttej, 1,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás… Tovább »

Parasztkifli, kakaós kalács

Azt hiszem, a paraszt kifli mindenkiben szép emlékeket idéz. Nagyon finom házi szilvalekvárral, amit alig lehet „kivésni ”az üvegből, és a tetején a megpirult dióval. E mellé még kakaós kalácsot is készítettem. Paraszt kifli, kakaós kalács Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 tojássárgája +1 tetejére, 1 dl olaj, 6 dl tej, 5 dkg élesztő, 4 evőkanál… Tovább »

Lekváros linzer

Linzert készítettem, nagyon egyszerű és napokkal előbb is elkészíthetjük. Tölthetjük lekvárral, vagy mogyorókrémmel. Lekváros linzer Hozzávalók:30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor,1 tojás, csipet só, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor, sárgabarack lekvár, csoki Elkészítése: A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk a lekvár és a csoki kivételével, majd hűtőbe fél órát pihentetjük. 3-4 milliméter… Tovább »

Virágfánk

  A gasztroangyal műsorában láttam a virágfánkot nagyon megtetszett és kipróbáltam nagyon jól sikerült. Szeretem a műsort nagyon érdekes. Virágfánk Hozzávalók- elkészítése: 15 dkg finomliszt, 15 dkg rétesliszt, 1 tojás, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál sütőpor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, annyi tejföl hogy egy gyúrható tésztát kapjunk, kelesztjük. Fél cm vékonyra nyújtjuk, virág formájúra szaggatjuk, kettőt… Tovább »

Sütőtökös-almalekvár

Szeretem a sült tököt, de nem mindig jó édes én nem szoktam se mézet se cukrot tenni a tetejére. Ha nem elég édes azt találtam ki, hogy lekvár lesz belőle. Úgy készítem, hogy tisztán a sült tököt megmérem, amennyi a tök annyi súlyú almát tisztán lereszelek, kicsit párolom és utána hozzáteszem a sült tököt összekavarom… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!