Kata konyhája

Borsóleves húsgombóccal

A borsólevesbe most nem csirkeaprólékot, hanem kis húsgombócokat tettem. Borsóleves húsgombóccal   Leves hozzávalói: 20 dkg zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 2 burgonya, ½ karalábé, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, pirospaprika, bors, őrölt kömény, só, 1 tojás + liszt a galuskához Leves elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, kockára vágom.  A lábast felteszem az… Tovább »

Karalábéleves

  Most telis tele a piac zsenge karalábéval igazán aktuális egy jó kis karalábéleves. Karalábéleves Hozzávalók: 1 nagy karalábé (30-35 dkg), 1 szál sárgarépa, 2 közepes burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, liszt, olaj, pirospaprika, só, bors Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom. 4-5 evőkanál olajat felteszek egy edénybe melegedni, beleteszek 1 púpos evőkanál lisztet, pirítom, pár… Tovább »

Krumpli leves

Egy újabb egyszerű leves gyorsan elkészül és finom. Krumpli leves Hozzávalók:40 dkg krumpli, 1 sárgarépa,3-4 gerezd fokhagyma,4 evőkanál olaj,1 evőkanál liszt,só, bors,pirospaprika,őrölt kömény Elkészítése: A zöldségeket, fokhagymát megtisztítom, kockára vágom a répát, krumplit. A fokhagymát szeletelem, egy lábasba beleteszem az olajat, ha felmelegedett belerakom a lisztet, aranysárgára pirítom, lehúzom a tűzről. Belerakok kb 1 teáskanál… Tovább »

Tárkonyos csirke raguleves

  Ez a leves egy nagy kedvenc a családom körében. Finom, tartalmas és gyorsan elkészíthető mindenkinek ajánlom, aki szereti a tejszínes leveseket és persze a tárkonyt. Tárkonyos csirke raguleves Hozzávalók: 30-40 dkg csirkemellfilé (lehet csirkecombfilé de sertéscomb is),15 dkg zöldborsó,25 dkg sárgarépa,25 dkg burgonya, 10 dkg zöldség, só, bors, 1 tojás, liszt, 4dl tejszín, tárkony… Tovább »

Lebbencs leves

Nagyon szeretem ezt az egyszerű levest. Így tavasszal tehetünk bele friss petrezselyem zöldet apróra vágva. Lebbencs leves Hozzávalók: 10 dkg lebbencs, 2 közepes burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, bors, só, 2-3 ek. olaj. Elkészítés: A burgonyát megpucolom kis kockákra vágom, a hagymát szintén megtisztítom. A lábasba beleteszem az olajat, felforrósítom majd beleteszem a lebbencset,… Tovább »

Zöldbab leves Kata módra

Termett a kertemben zöldbab, de a termés kétfajta lett sárga és zöld, így a leves is színesebb lett. Zöldbab leves Kata módra Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis tejföl, 1 púpos evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, só, pirospaprika, 1 evőkanál ecet, 10 db édesítő tabletta Elkészítése: Felteszek egy lábasba 2,5 liter… Tovább »

Zöldhagymaszár krémleves

Most szezonja van a zöldhagymának, vettem 4 csomaggal és a zöld szárával eddig nem tudtam mit kezdjek tehát kidobtam. De kaptam egy ötletet az egyik zöldségestől, van, aki a hagyma zöld szárából krémlevest főz. Én is főztem, nagyon finom lett és nem veszett kárba a hagymaszár sem. Zöldhagymaszár krémleves Hozzávalók: 3-4 cs. zöldhagymaszár, 2 közepes… Tovább »

Sárgaborsó leves

Ritkán szoktam készíteni pedig nagyon jó kis leves. Aki szereti, tehet bele füstölt kolbászt. Sárgaborsó leves Hozzávalók: 25 dkg sárga feles borsó, 4 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, só, liszt, ételízesítő, olaj Elkészítése: A sárgaborsót megmossuk és kb 1 órára beáztatjuk (elhagyható, de akkor hosszabb a főzési idő) 2 liter vizet felteszek főni,beleteszem a… Tovább »

Zellerkrém leves

Vettem egy szép zellert és egy részéből krémlevest készítettem. Vonakodtam egy időbe a zellertől, mert elég intenzív íze, illata van, de kellemes csalódás volt számomra. Azóta egy kedvenc leves. Zellerkrém leves Hozzávalók: 30 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek liszt, olaj, só, bors Elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, kockára vágom. Az… Tovább »

Karfiolos-brokkolis leves (tejföllel)

Ma maradék zöldségekből főztem levest. Karfiolos-brokkolis leves (tejföllel) Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 30 dkg brokkoli, 15 dkg répa, 20 dkg burgonya, olaj, liszt, só, fokhagyma, pirospaprika, 3 evőkanál tejföl, 1 teáskanál ételízesítő Elkészítése: A lisztből az olajjal rózsaszínrántást készítek, belenyomom a 2 gerezd fokhagymát, megszórom pirospaprikával, majd felengedem 2,5 l vízzel. Ha felfőtt belerakom a… Tovább »

Gombaleves

Gombából most levest készítettem. Ez szintén saját ötlet, aki olvassa, a receptjeimet láthatja, hogy szeretem használni levesekbe a tömlős sajtot, ebbe is tettem szerintem finom lett. Gombaleves Hozzávalók: 45 dkg gomba, 1 burgonya, 1 tömlős sajt (sonkás), 2 ek liszt, 4 ek olaj, só bors Elkészítése: A olajhoz hozzáadom a lisztet, rántást készítek, felöntöm 1,5… Tovább »

Káposztaleves virslivel

Ma egy egyszerű leves mellett döntöttem. Ezt a levest sűrűn elkészítem virslivel vagy a nélkül. Az én káposztalevesem így készül. Káposztaleves virslivel Hozzávalók: 50 dkg káposzta, 1 szál répa, 2 közepes burgonya, 3 gerezd fokhagyma, olaj, 3-4 db virsli, só, bors, kömény, pirospaprika, 2 csapott ek liszt Elkészítése: A 3 ek olajból és a 2… Tovább »

Céklás zöldségleves

Egy újabb leves, ami egyszerű és finom. Aki nem szereti a céklát az talán idegenkedik tőle, de szerintem érdemes kipróbálni. Céklás zöldségleves Hozzávalók: kb. 25-30 dkg cékla, 1 vastagabb vagy két vékony száll répa, 2 közepes burgonya,1 kis fej vöröshagyma, 1 ek. liszt, 1 dl tej, 1 kis tejföl Elkészítése: Egy lábasba felteszek főni kb…. Tovább »

Kötött galuska leves

Ez a leves a gyermekkoromat idézi, anyukám csinált ilyet tőle tanultam mi csak görcsgaluska levesnek hívtuk, amúgy kötött galuska leves a neve. Kötött galuska leves Hozzávalók: 2 tojás, liszt, vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, olaj Elkészítése: A két tojásból, lisztből tésztát gyúrunk (víz nélkül) kicsit pihentetjük (kb 1 órát). Kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra (én géppel… Tovább »

Sajtkrémleves

Ez a leves is saját ötlet annak alapján mi van a hűtőbe egy könnyű leveshez. Sajtkrémleves Hozzávalók 2 tömlős sajt (én zöldfűszereset raktam) 2 ek. liszt olaj 1 kis vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só, fehérbors, ételízesítő Elkészítés: A 2 ek, liszttel egy lábasba rántást készítek, felöntöm 2 l vízzel, belereszelem a kis vöröshagymát és fokhagymát,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!