Kata konyhája

Gyümölcsös kavalkád

Mivel már közeleg a vége a meggy és a cseresznye szezonnak még egy gyors pitét készítettem. Gyümölcsös kavalkád Hozzávalók: 25 dkg liszt,1 sütőpor, 2 tojás, 2,5 dl tej,15 dkg cukor, 1 dl olaj, 15 dkg dió, 35 dkg cseresznye, 35 dkg meggy Elkészítése: A gyümölcsöket kimagozzuk, a diót durvára vágjuk. A tojást összekeverjük a cukorral,… Tovább »

Magozott meggybefőtt

Meggyet raktam el télire cukor nélkül. Magozott meggybefőtt      Elkészítése: A meggyet kimagoztam, az üvegeket kimostam, belerakosgattam a magozott meggyet, dobtam a tetejére 4 szem édesítőtablettát (7 dl üveg) és egy késhegynyi szalicilt üvegenként. Előveszek egy lábast (van, egy régi lábasom mindig ebbe dunsztolok) alulra teszek újságpapírt (nem színeset) belerakom, az üvegeket felöntöm vízzel,… Tovább »

Finom meggyes

Ezt a meggyest nagyon szeretem, hamar elkészül és a hozzávalókat pohárral kell mérni. A mérce a kis tejfölös pohár. Ajánlom mindenkinek, aki gyorsan akar finom édességet. Finom meggyes Hozzávalók: 3 tojás 1 cs. vaníliás cukor 1 kis pohár tejfől (ez a pohár lesz a mérce) 1 kis pohár cukor 1 kis pohár étolaj 2 kis… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!