Kata konyhája

Kókuszos csiga

Nem akartam kakaós vagy vaníliás csigát sütni, újítottam kicsit így kitaláltam, hogy legyen kókuszos. Hamar elfogyott “elmásztak” titokzatos módon. Kókuszos csiga Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2 ek. cukor, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, csipet sóKókusztöltelék: 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 8 dkg kókuszreszelék, 1 tk kókusz aroma (opcionális) Elkészítés: Szokásos… Tovább »

Rántott gríz

Ezt a desszertet gyerekkoromba ettem először, egyszerű, de nagyon finom.  Rántott gríz Hozzávalók: 1,5 l tej, kb. 30 dkg búzadara, 14 szemédesítő tabletta vagy 3 evőkanál cukor, csipet só, 5 tojás, liszt, olaj a sütéshez, instant kakaópor Elkészítése: A tejet feltesszük forrni, belerakjuk a csipet sót és az édesítőtablettákat, ha felforrt beleöntjük a búzadarát és… Tovább »

Zöldhagymaszár krémleves

Most szezonja van a zöldhagymának, vettem 4 csomaggal és a zöld szárával eddig nem tudtam mit kezdjek tehát kidobtam. De kaptam egy ötletet az egyik zöldségestől, van, aki a hagyma zöld szárából krémlevest főz. Én is főztem, nagyon finom lett és nem veszett kárba a hagymaszár sem. Zöldhagymaszár krémleves Hozzávalók: 3-4 cs. zöldhagymaszár, 2 közepes… Tovább »

Apró kifli

Itt egy újabb sós harapnivaló, igaz kicsit időigényesebb, mint a pogácsa, de szerintem nem bánja, meg aki elkészíti. Én általában dupla adagot szoktam készíteni és pillanatok alatt elfogy. Apró kifli Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 4 kávéskanál só, 1 dl olaj, kb 2 dl langyos víz, 1 tojás a tetejére,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!