Kata konyhája

Ördögfánk

A mai desszert nem igazán aktuális, ördögfánkot készítettem. Egyszerűen a forró olajba szaggatom kanállal a tésztát, kisütöm és megforgatom kakaós porcukorban. Ördögfánk Hozzávalók: 50 dkg liszt, csipet só, 3 tojássárgája, 2,5 dkg élesztő,2-2,5 dl tej, 1 púpos evőkanál tejföl, 2 evőkanál porcukor Forgatáshoz: 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 cs vaníliás cukor Elkészítése: A… Tovább »

Sült pecsenye

Egy kis pecsenyét sütöttem disznótort idézve. Sült pecsenye Hozzávalók: 2 sertés szűz, 1 kg császárszalonna, 1 kg burgonya, só, 2-3 evőkanál tejföl, 5-8 dkg vaj, 1 kg savanyú káposzta Elkészítése: A sertés szüzet feldarabolom vastagabb (kb.2-3 cm) szeletekre, a császárszalonnát ujjnyi szeletekre vágom, csak besózom, zsírozott tepsibe 180 fokon szép pirosra sütöm, közben elkészítem a… Tovább »

Túrós pite

Ezt a tésztát általában almáshoz szoktam használni, de most volt túróm és gondoltam azt teszek bele tölteléknek, nagyon finom lett. Túrós pite Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 kis doboz tejföl, 1 cs sütőpor, 2 evőkanál cukor, 150 ml zsír (a tejfölös pohárral kimérhetjük), 1 tojás tetejére töltelék: 50 dkg túró, 3 evőkanál cukor,… Tovább »

Sült csirkefinomságok sült burgonyával

Egy újabb kis hidegtál. Sült csirkefinomságok sült burgonyával Hozzávalók: 1 db csirkemell, 3 egész csirkecomb, 6 db csirke szárny, 1 kg burgonya,só, bors, fokhagyma, magyaros fűszerkeverék, olaj,fokhagyma Elkészítése: A csirkemellet kicsontozzuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, majd 2 teáskanál magyaros fűszerkeverékkel összekeverjük, állni hagyjuk. Ezután a csirkecombokat és szárnyakat sózzuk, borsozzuk, egy tepsibe2-3 evőkanál olajat teszünk, majd… Tovább »

Tepertős pogácsa

Azt hiszem a tepertős pogácsa sokunk kedvence én így készítem.   Tepertős pogácsa Hozzávalók: 80 dkg liszt, 1 nagy tejföl,15 dkg főtt áttört burgonya, 40 dkg darált tepertő, 1 dl tej, 4 dkg élesztő, 6-7 kávéskanál só, borsízlés szerint, 1 tojás +1 tetejére Elkészítése: A tejben pici cukorral felfuttatom az élesztőt, egy tojás kivételével összegyúrom… Tovább »

Boci túrós

Ma egy túrós sütit készítettem ami szerintem hamar elkészül, tovább tart várni amíg összepuhul. Ha van idő és nem eszi meg a család. A tepsi 40×30 cm. Boci túrós Hozzávalók: Töltelék:  50 dkg túró, 1 tk. vanília aroma, 15 dkg porcukor, 20 dkg RAMA margarin, 1 citrom reszelt héja Tészta: 35 dkg liszt, ½ kk…. Tovább »

Családi sonkás pite

Ez nagyon jó sonka, szalámi sajtmaradék felhasználásához. A tepsi 36×26 cm. Családi sonkás pite Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 3 ek. tejföl, 1 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej + langyos víz, só Töltelék: 45 dkg sonka szalámi vegyesen, 10 dkg füstölt sajt + 10 dkg trappista, 1 kápia paprika, 1 lilahagyma, 2… Tovább »

Diós kedvenc

Itt az ősz érik a dió ez a süti igazán aktuális. Diós kedvenc   Hozzávalók: tészta: 7 tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor, 8 dkg darált dió, ½ sütőpor                     Krém: 6dl tej, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 10 dkg darált dió, 2 vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín                       Tetejére:7 dkg durvára vágott… Tovább »

Sült pulykaszárny sárgarépával, zsályával

Ma pulykaszárnyat sütöttem zsályával, sárgarépával. Sült pulykaszárny répával Hozzávalók: 3 db pulykaszárny, 2 szál répa, 1 fej vöröshagyma, só, 4 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, olaj, 60 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl Elkészítése: A pulykaszárnyakat kettévágtam, sóztam, egy tepsibe tettem kb. 5-6 evőkanál olajat, majd belerakom a szárnydarabokat. A répát megtisztítom, hasábokra vágom,… Tovább »

Kávékrémes piskótatekercs

Ma egy régi kedvencet a piskótatekercset készítettem el, csak most isteni kávékrémet tettem bele. Kávékrémes piskótatekercs Hozzávalók: piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor                      Krém: 5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 db 3 in 1 Nescafé, 2,5 dl tejszín Elkészítése: Az egész tojásokat a porcukorral… Tovább »

Vasárnapi bőségtál Kata módra

Ezt ajánlom vasárnapi ebédnek. Szerintem megéri a fáradságot elkészíteni.   Vasárnapi bőségtál Kata módra Rántott csirkemell Hozzávalók: 1 csirkemell (60-70 dkg), só, 4 gerezd fokhagyma, 6 +3 evőkanál liszt, 3 tojás, 2 dl tej, olaj Elkészítése: A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, majd rányomjuk a fokhagymát, összekavarjuk. Egy lapos tálba tesszük a 3 evőkanál lisztet (ebbe… Tovább »

Színes paradicsomsaláta

Kaptam több színű paradicsomot, készítettem belőle paradicsomsalátát.  Nagyon finom és egy fantasztikus szín kavalkád.  A saláta természetesen hagyományos piros paradicsommal is finom, csak így látványosabb. Színes paradicsomsaláta  Hozzávalók: kb. 50-60 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál oliva olaj, 2 fej lila hagyma, só, bors Elkészítése: A paradicsomot megmossuk, hagymákat megtisztítjuk. Tetszés szerint feldaraboljuk a… Tovább »

Rántott hagymakarikák

Ez egy egyszerű, olcsó köret.   Rántott hagymakarikák Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, liszt, 2-3 tojás, zsemlemorzsa, só, olaj Elkészítése: A hagymát kb. 6-7 mm vastagra felszeleteljük, szétszedjük karikákra, sózzuk kb. fél órát állni hagyjuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába megforgatjuk forró olajba kisütjük.... Tovább »

Ketchup Kata módra

A lányom nagyon szereti a ketchupot, de azt a legjobban amit én készítek. Többfélét kipróbáltam, de egyik sem volt számunkra az igazi így ezt a receptet én variáltam, ez az én KETCHUPOM. Ketchup Kata módra 3 kg paradicsomot megmosok és összedarabolok, felteszem főni, ha megfőtt átpasszírozom és ezután visszateszem főni.4 gerezd fokhagymát, 2 nagy fej… Tovább »

Kókuszos csiga

Nem akartam kakaós vagy vaníliás csigát sütni, újítottam kicsit így kitaláltam, hogy legyen kókuszos. Hamar elfogyott “elmásztak” titokzatos módon. Kókuszos csiga Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2 ek. cukor, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, csipet sóKókusztöltelék: 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 8 dkg kókuszreszelék, 1 tk kókusz aroma (opcionális) Elkészítés: Szokásos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!