Kata konyhája

reggeli finomság

Ez egy jó kis reggeli vagy vacsora hamar kész próbálja ki mindenki . Reggeli finomság  Egy serpenyőbe olajat forrósítunk, beleteszünk sonka vagy füstölt főtt tarja szeletet, ütünk rá 1 tojást és sütjük . Mikor már szilárdul a tojás a tetején átfordítjuk, másik oldalát is sütjük. Kiszedjük a serpenyőből úgy hogy alul legyen a tarjaszelet tetejére… Tovább »

Zsebes zsömle

Pár éve egy külföldi oldalon láttam ezt az ötletet és én is elkészítettem. Kikísérleteztem a receptet hozzá, nagyon jó most a megunt sonka „eltüntetéséhez”, de akár gyerekeknek uzsira mivel tetszés szerint rakhatunk bele bármit (paradicsomot, ubit, sajtot, salátát, szalámit, sonkát, vagdaltat stb.). Zsebes zsömle Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1 dl tejszín (főző),2,5 dkg élesztő, 1… Tovább »

Hűtős lángos Kata módra

Ma lángost készítettem ezt a receptemet azért szeretem, mert egyszerű. Ha több tésztát készítek, eltehetem a hűtőbe (nem fagyasztó) és bármikor elővehetem akár egy hét múlva is. Nagyon finom lett, tettem rá mindenféle finomságot. Ezt húsvét után is elkészíthetjük, felhasználhatjuk a kimaradt sonkát, tojást. De ha csak magyaros tejfölt (tört fokhagyma, bors, kevés pirospaprika, só)… Tovább »

Sonkás karfiol

Szokatlan színű karfiolt vásároltam úgy gondoltam egy egyszerű rakott ételt készítek belőle, amit önálló ételként, de köretként is fogyaszthatjuk. Sonkás karfiol Hozzávalók: 40 dkg karfiol, 1 kis tejföl (150 ml), 10 dkg sajt, 5 dkg vaj, 15 dkg sonka, 5-8 dkg húsos szalonna, só Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük roppanósra, leszűrjük, a sonkát csíkokra… Tovább »

Családi sonkás pite

Ez nagyon jó sonka, szalámi sajtmaradék felhasználásához. A tepsi 36×26 cm. Családi sonkás pite Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 3 ek. tejföl, 1 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej + langyos víz, só Töltelék: 45 dkg sonka szalámi vegyesen, 10 dkg füstölt sajt + 10 dkg trappista, 1 kápia paprika, 1 lilahagyma, 2… Tovább »

Baconos rántotta

Ma egy finom egyszerű reggelit készítettem. Baconos rántotta Hozzávalók: 12 szelet bacon szalonna, 10 tojás, kenyér, só, reszelt sajt Elkészítése: A szeletelt kenyeret pogácsaszaggatóval akkorára szaggatom amekkora a muffin forma (enyém szilikonos) alsó átmérője. Belerakom a kenyér korongokat a muffin formába, a szalonnát a kenyér szélére gyűrűformába rakom. A tojásokat felütöm, sózom, borsozom, majd a… Tovább »

Sajtos-sonkás párnák

A ma ebédre lángost készítettem kicsit másképp, megtöltöttem sajttal, sonkával.   Sajtos-sonkás párnák Hozzávalók: 30 dkg főtt tört burgonya, 40 dkg liszt,2 dkg élesztő, 1 tojás, 0,5 dl tej +amennyit felvesz, só, olaj, töltelék: 10 dkg sonka, 10 dkg sajt, tehetünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt Elkészítése: A tört burgonyát összegyúrjuk a langyos tejben felfuttatott élesztővel… Tovább »

Gombás sonkás tészta

Ma egy tésztás ételt készítettem, megnéztem mi van a hűtőbe és abból alkottam. Olyat akartam, ami hamar kész van. Ez két adag.   Gombás sonkás tészta   Hozzávalók:8 dkg sonka, 15 dkg gomba, 2 dl tejszín, 10 dkg trappista sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 3-5 dkg bacon vagy császár szalonna, 15-18 dkg tészta (bármilyen ízlés… Tovább »

Sajtos virslis muffin

Most sós muffint készítettem. Nagyon jó akár vacsorára forró teával, kakaóval. Sajtos virslis muffint készítettem. De ízlés szerint változtathatjuk, virsli nélkül is nagyon finom, de kukoricával, sonkával stb. készíthetjük. Sajtos virslis muffin  (18 db) Hozzávalók:10 dkg sajt+ tetejére, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 tojás, só, 15dkg tejföl, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 3… Tovább »

Rakott krumpli

A rakott krumplinak millió változata van. Gyerekkoromba anyukám úgy is csinálta, hogy serpenyőbe megdinsztelt kevés olajon 3-4 nagy fej kockára vágott vöröshagymát és ezt tette tejföl helyett a rakott krumpli tetejére. Úgy is nagyon finom, de a családom jobban szereti tejföllel. De aki szeretné kipróbálni egy kis részére, tehet kóstolónak a többire pedig a tejfölt…. Tovább »

Sajtkrémleves

Ez a leves is saját ötlet annak alapján mi van a hűtőbe egy könnyű leveshez. Sajtkrémleves Hozzávalók 2 tömlős sajt (én zöldfűszereset raktam) 2 ek. liszt olaj 1 kis vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só, fehérbors, ételízesítő Elkészítés: A 2 ek, liszttel egy lábasba rántást készítek, felöntöm 2 l vízzel, belereszelem a kis vöröshagymát és fokhagymát,… Tovább »

Lángos

A nyarat idézi a lángos, de ilyenkor is jól esik egy forró teával. Megkenhetjük fokhagymás tejföllel és megszórni uborkával, paradicsommal, lila hagymával úgy is isteni. Lángos Hozzávalók 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 dl tej 3 tk. só langyos víz (kb 2 dl) Foghagymás tejföl: 1 nagy tejföl 3 gerezd fokhagyma só, fehérbors Elkészítés:… Tovább »

Bolognai KATA módra

A bolognai megunhatatlan a fiatalok, gyerekek tuti kedvence, többek közt a lányom is imádja, de nem mindegy, hogy készítem neki, a csirkemelles változat a nyerő. Bolognai KATA módra Hozzávalók 40 dkg csirkemellfilé 3 ek. olaj 3 dl házi sűrített paradicsom 1 cs. bolognai alap 40 dkg tészta só pici cukor 1 kk. pirospaprika Elkészítés: A… Tovább »

Hidegtál szilveszterre

Az idei szilveszterre a kocsonya mellé hidegtálat készítettem. Kipróbáltam, hogy sikerül, ha úgy igazán nekilendülök. Nekem tetszett a végeredmény, igaz nagyon összetett munka. A tálalás a legjobb itt kiélheti mindenki a kreativitását. Hidegtál szilveszterre Kolbásszal töltött karaj: Hozzávalók: kb. 1,3 kg csont nélküli karaj, 1 szál kolbász, só, bors, fokhagyma, olaj Elkészítése: A karajt egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!