Kata konyhája

Sajtos galuska Kata módra

Ez egy igazán egyszerű és gyors húsmentes étel húsvét után. Mikor először elkészítettem voltak fenntartásaim milyen lesz a fogadtatás, de kellemesen csalódtam. Sokszor elkészítettem már. Sajtos galuska Kata módra Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 10 dkg trappista sajt + 10 dkg sajt a tetejére Elkészítése: A lisztből a tojással, 10 dkg reszelt sajttal, kevés… Tovább »

Sajtos fűszeres rudak

Egy újabb sajtos rágcsálnivalót készítettem. Most az éppen otthon található fűszerkeverékből tettem a tésztába kicsit újítottam, de másfajta fűszerrel is kipróbálható pl. gyros stb.   Sajtos-fűszeres rudak Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1tojás+1 tetejére,1 dl olaj, 1 dl tej, 3 dkg élesztő, pici cukor, 1 kis doboz tejföl, 3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék, 1 kávéskanál fokhagymapor, 20… Tovább »

Sajtos pogácsa II.

  A pogácsa szerintem megunhatatlan, itt egy újabb receptem. Sajtos pogácsa II. Hozzávalók: 70 dkg liszt, 1 tojás+1 tetejére, 3 dkg élesztő, 15 dkg sertészsír, 2 dl aludttej (kefir),só, 2 dl tej, 15 dkg trappista sajt+ 10 dkg  tetejére Elkészítése: A tejben felfuttatom az élesztőt, az egy tojás és a 10 dkg sajt kivételével összegyúrjuk… Tovább »

Sajtos perec

Sajtos perecet készítettem. Sajtos perec Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 tojás+1 tetejére, 1 kis tejföl, 25 dkg trappista sajt, 1 dl tej, 2,5 dkg élesztő Elkészítése: A tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt a többi hozzávalóból a 10 dkg sajt kivételével rugalmas tésztát gyúrunk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd kinyújtjuk fél centi… Tovább »

Zöldséges pizza

  Ma zöldséges pizzát készítettem. Zöldséges pizza Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, só, 1 dl tej, langyos víz, 2 evőkanál Oliva olaj (vagy napraforgó), 60 dkg vegyes zöldség, kis fej vöröshagyma, trappista sajt, házi kechup Elkészítése: Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, olivaolajat, a felfuttatott élesztőt és… Tovább »

Vegyes tál

Rakott zöldséget készítettem, kb. 60 dkg vegyes zöldséget (40 dkg vegyes zöldség+ 20 dkg brokkoli) megfőztem, leszűrtem, egy jénaiba 2 evőkanál olajat tettem. Ráöntöttem a megfőtt zöldségeket, picit sóztam, 1 evőkanál lisztet kevés tejjel csomómentesre elkeverem, teszek hozzá 2 tojást, 2 dl tejfölt, fűszerezem, összekeverem. A tejfölös masszát ráöntöm, a zöldségekre szórok, rá sajtot majd… Tovább »

Sós ropogós

Most egy újabb sós ropogóst készítettem. Egyszerű, kevés hozzávalóból, szerintem, aki különlegesebb ízűvé akarja tenni, tehet bele egy teáskanálnyit a kedvenc fűszerkeverékéből (pl. gyros, magyaros, curry stb.) de a nélkül is nagyon finom és pillanatok alatt „eltűnik”. Sós ropogós Hozzávalók: 55 dkg liszt, 15 dkg zsír, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 natúr joghurt, 1… Tovább »

Apró kifli

Itt egy újabb sós harapnivaló, igaz kicsit időigényesebb, mint a pogácsa, de szerintem nem bánja, meg aki elkészíti. Én általában dupla adagot szoktam készíteni és pillanatok alatt elfogy. Apró kifli Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 4 kávéskanál só, 1 dl olaj, kb 2 dl langyos víz, 1 tojás a tetejére,… Tovább »

Sajtos virslis muffin

Most sós muffint készítettem. Nagyon jó akár vacsorára forró teával, kakaóval. Sajtos virslis muffint készítettem. De ízlés szerint változtathatjuk, virsli nélkül is nagyon finom, de kukoricával, sonkával stb. készíthetjük. Sajtos virslis muffin  (18 db) Hozzávalók:10 dkg sajt+ tetejére, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 tojás, só, 15dkg tejföl, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 3… Tovább »

Zöldséges rakott tészta

Most rakott tésztát készítettem sok zöldséggel. Változatosan lehet készíteni a szezonális, vagy fagyasztott zöldséggel. Brokkolival és vegyes fagyasztott zöldségkeverékkel készítettem Zöldséges rakott tészta Hozzávalók: 30 dkg csirkemell csíkokat megfőzöm pörköltnek. 50 dkg brokkoli, 30 dkg zöldségkeverék, 2 répa,(összesen a zöldség 1 kg legyen), 15-18dkg házi széles metélt. 1 nagy tejföl, 2 tojás, 15 dkg trappista… Tovább »

Sajtos semmiség

Készíteni akartam valami egyszerű finom rágcsálnivalót. Sajtos semmiség Hozzávalók: 1 leveles tészta (50 dkg) 1 tömlős sajt 15 dkg trappista sajt 15 dkg füstölt sonka Elkészítés: 1 csomag leveles tésztát felengedés után kinyújtom, 3-4 mm-re hosszúkás darabokra vágom közepébe kenek tömlős sajtot, teszek rá egy csík füstölt sonkát és 2-3 csipet reszelt sajtot kettéhajtom és… Tovább »

Töltött fasírt színesen

A töltött fasírt az az étel, ami hidegen, melegen egyaránt finom. Elkészítettem, de eltértem a hagyományos főt tojással töltött változattól. Azt találtam ki, hogy teszek bele összevágott tojást, reszelt sajtot, kukoricát, piros pritaminpaprikát. Nagyon mutatós nem utolsó szempontból finom is. Töltött fasírt színesen Hozzávalók: 1 kg darált hús, 2 szikkadt zsömle, 1 tojás, só, bors,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!