Kata konyhája

Zsebes zsömle

Pár éve egy külföldi oldalon láttam ezt az ötletet és én is elkészítettem. Kikísérleteztem a receptet hozzá, nagyon jó most a megunt sonka „eltüntetéséhez”, de akár gyerekeknek uzsira mivel tetszés szerint rakhatunk bele bármit (paradicsomot, ubit, sajtot, salátát, szalámit, sonkát, vagdaltat stb.). Zsebes zsömle Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1 dl tejszín (főző),2,5 dkg élesztő, 1… Tovább »

Natúrszelet gombával

Aki szereti a csirkemellet és a gombát annak ez telitalálat lesz, de mindenképpen érdemes kipróbálni akár grillen is elkészíthetjük. Natúrszelet gombával Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 40 dkg gomba,1 kg burgonya,2 gerezd fokhagyma, olaj, liszt Salátához:1 kígyóuborka,2 paradicsom,1 nagyobb lilahagyma Elkészítése: a csirkemellfilét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymatörővel nyomunk rá 2 gerezd fokhagymát állni hagyjuk (hűtőben) A… Tovább »

Színes paradicsomsaláta

Kaptam több színű paradicsomot, készítettem belőle paradicsomsalátát.  Nagyon finom és egy fantasztikus szín kavalkád.  A saláta természetesen hagyományos piros paradicsommal is finom, csak így látványosabb. Színes paradicsomsaláta  Hozzávalók: kb. 50-60 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál oliva olaj, 2 fej lila hagyma, só, bors Elkészítése: A paradicsomot megmossuk, hagymákat megtisztítjuk. Tetszés szerint feldaraboljuk a… Tovább »

Nyári saláta

Ez az én kedvenc nyári salátám, nagyon jó sültek mellé, rántott husihoz, pörkölt mellé. Nyári saláta Hozzávalók: 1 kg zöldség vegyesen (uborka, lilahagyma, édeskáposzta, paradicsom) só, 14 édesítőtabletta, 2 ek. 10% ecet, 7 dl víz Elkészítés: A zöldségeket káposztagyalun vagy bármilyen konyhai vágóeszközön összevágjuk, 1 teáskanál sót szórunk rá összekavarjuk, egy órát állni hagyjuk. Közben… Tovább »

Cukkíni saláta

Mivel cukkíni szezon van, íme, egy újabb recept ezúttal salátát készítettem belőle, a kertemben most virágzik az oregánó azt is tettem a salátába, nekem nagyon ízlett, de aki nem szereti az oregánót ki is hagyhatja, de akkor valamilyen más fűszert tegyünk bele helyette.   Cukkíni saláta Hozzávalók: 1 közepes cukkíni, 1-2 evőkanál olivaolaj, só, kb.10-15… Tovább »

Burgonyasaláta Kata módra

Itt a szezonja az újburgonyának én készítettem egy könnyű burgonyasalátát, kiváló vacsora. Burgonyasaláta Kata módra Hozzávalók: 50 dkg újburgonya,2 tojás, 1 kis fej lilahagyma, só, bors, 250g tejföl vagy natúr joghurt, 2-3 evőkanál majonéz Elkészítése: Az újburgonyát sós vízben héjastól megfőzzük, a 2 tojást szintén megfőzzük, a lilahagymát megpucoljuk és összevágjuk.   Ha a burgonya és… Tovább »

Saláta Kata módra

Salátát készítettem, olyan sok finom zöldséget lehet kapni a piacon, ez adta az ötletet, egy könnyű ebédhez, de köretként is kínálhatjuk. Saláta Kata módra Hozzávalók: 1 kígyóuborka, 1 paradicsom, 1 alma, 2 kis retek,1/2 tv paprika,2 evőkanál majonéz, 1 tejföl (150g) Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk. A tejfölt összekeverjük a majonézzel és ezt… Tovább »

Tojássaláta

Tojássalátát készítettem, egyszerű és finom. Tojássaláta Hozzávalók:5 főtt tojás, 6 evőkanál tejföl,2 evőkanál majonéz Elkészítése: A tejfölt és a majonézt összekeverem, belerakom az összevágott főtt tojást, elkeverem. Tálaláskor vágott snidlinggel díszíthetjük.... Tovább »

Franciasaláta virslivel

Hozzávalók: 50 dkg zöldségkeverék (répa, borsó, kukorica),2 alma, 1 doboz kukorica, 4 db virsli, 500 ml tejföl, 2 dl majonéz Elkészítése: A zöldségkeveréket megfőzzük, közben összekeverjük a tejfölt a majonézzel, belerakjuk a doboz kukoricát (leszűrjük) az almát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a virslit szintén, végül hozzáadjuk a megfőtt zöldségkeveréket. Az egészet összekavarjuk, pár órára hűtőbe… Tovább »

Kukoricás fasírt + saláta

Fasírtot készítettem, kis változtatással, kevertem a kész masszába csemegekukoricát. Kukoricás fasírt + saláta Hozzávalók: 60 dkg darált sertés comb, 1 zsömle vagy 1 szelet kenyér,1 tojás, só, bors, pirospaprika, fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dobozos kukorica 2/3-a, sütéshez olaj     Elkészítése: A zsömlét beáztatom, a darált húshoz közben hozzáadom a sót, átnyomott 2… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!