Kata konyhája

Sonkás karfiol

Szokatlan színű karfiolt vásároltam úgy gondoltam egy egyszerű rakott ételt készítek belőle, amit önálló ételként, de köretként is fogyaszthatjuk. Sonkás karfiol Hozzávalók: 40 dkg karfiol, 1 kis tejföl (150 ml), 10 dkg sajt, 5 dkg vaj, 15 dkg sonka, 5-8 dkg húsos szalonna, só Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük roppanósra, leszűrjük, a sonkát csíkokra… Tovább »

Színes kenyér

Ez a kenyér úgy készült, hogy nem volt itthon kenyér és rögtönöznöm kellett egyet. Színes kenyér Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg főtt burgonya, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, só, 2 fej hagyma, 10 dkg sonka, 2-3 ek. olaj, ½ kápia paprika, 1 tojás a tetejére Elkészítése: A tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztből,… Tovább »

Családi sonkás pite

Ez nagyon jó sonka, szalámi sajtmaradék felhasználásához. A tepsi 36×26 cm. Családi sonkás pite Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 3 ek. tejföl, 1 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej + langyos víz, só Töltelék: 45 dkg sonka szalámi vegyesen, 10 dkg füstölt sajt + 10 dkg trappista, 1 kápia paprika, 1 lilahagyma, 2… Tovább »

Húsos kalács

Kimaradt füstölt sonkából vagy sült húsból készíthetünk sós kalácsot. Most azt találtam ki hogy kacsazsírt teszek bele, de akinek nincs tehet sertészsírt vagy margarint. Húsos kalács Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 3 evőkanál kacsazsír (vagy 4 evőkanál margarin), só, 1 tojás a tetejére Töltelék: 25 dkg maradék sonka vagy sült… Tovább »

Sajtos-sonkás párnák

A ma ebédre lángost készítettem kicsit másképp, megtöltöttem sajttal, sonkával.   Sajtos-sonkás párnák Hozzávalók: 30 dkg főtt tört burgonya, 40 dkg liszt,2 dkg élesztő, 1 tojás, 0,5 dl tej +amennyit felvesz, só, olaj, töltelék: 10 dkg sonka, 10 dkg sajt, tehetünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt Elkészítése: A tört burgonyát összegyúrjuk a langyos tejben felfuttatott élesztővel… Tovább »

Gombás sonkás tészta

Ma egy tésztás ételt készítettem, megnéztem mi van a hűtőbe és abból alkottam. Olyat akartam, ami hamar kész van. Ez két adag.   Gombás sonkás tészta   Hozzávalók:8 dkg sonka, 15 dkg gomba, 2 dl tejszín, 10 dkg trappista sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 3-5 dkg bacon vagy császár szalonna, 15-18 dkg tészta (bármilyen ízlés… Tovább »

Hidegtál szilveszterre

Az idei szilveszterre a kocsonya mellé hidegtálat készítettem. Kipróbáltam, hogy sikerül, ha úgy igazán nekilendülök. Nekem tetszett a végeredmény, igaz nagyon összetett munka. A tálalás a legjobb itt kiélheti mindenki a kreativitását. Hidegtál szilveszterre Kolbásszal töltött karaj: Hozzávalók: kb. 1,3 kg csont nélküli karaj, 1 szál kolbász, só, bors, fokhagyma, olaj Elkészítése: A karajt egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!