Kata konyhája

Csirkemelles-mascarponés torta

Ez egy szülinapi torta sós változatban. Nagy sikert aratott. Csirkemelles- mascarponés torta Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 1 dl natúr joghurt,4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, só Elkészítése: A tojássárgáját elkeverjük a natúr joghurttal, 1 kávéskanál sóval, hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a joghurtos masszához keverjük, sütő papírral… Tovább »

Színes kenyér

Ez a kenyér úgy készült, hogy nem volt itthon kenyér és rögtönöznöm kellett egyet. Színes kenyér Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg főtt burgonya, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, só, 2 fej hagyma, 10 dkg sonka, 2-3 ek. olaj, ½ kápia paprika, 1 tojás a tetejére Elkészítése: A tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztből,… Tovább »

Hot dog, Kolbászos papucs

Most egy tésztából kétfajtát készítettem hot dogot és kolbászos papucsot. Ajánlani tudom azoknak, akik nézik az EB –t, nagyon jó sörkorcsolya, de aki nem nézi a focit annak is javaslom nagyon finom vacsora. Hot dog, Kolbászos papucs   Hozzávalóka tésztához: 1 kg liszt, 1 dl olaj, 5 dkg élesztő,3 dl tej, 1 kk. cukor, 1… Tovább »

Sajtos fűszeres rudak

Egy újabb sajtos rágcsálnivalót készítettem. Most az éppen otthon található fűszerkeverékből tettem a tésztába kicsit újítottam, de másfajta fűszerrel is kipróbálható pl. gyros stb.   Sajtos-fűszeres rudak Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1tojás+1 tetejére,1 dl olaj, 1 dl tej, 3 dkg élesztő, pici cukor, 1 kis doboz tejföl, 3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék, 1 kávéskanál fokhagymapor, 20… Tovább »

Sajtos pogácsa II.

  A pogácsa szerintem megunhatatlan, itt egy újabb receptem. Sajtos pogácsa II. Hozzávalók: 70 dkg liszt, 1 tojás+1 tetejére, 3 dkg élesztő, 15 dkg sertészsír, 2 dl aludttej (kefir),só, 2 dl tej, 15 dkg trappista sajt+ 10 dkg  tetejére Elkészítése: A tejben felfuttatom az élesztőt, az egy tojás és a 10 dkg sajt kivételével összegyúrjuk… Tovább »

Tarjás kocka

  Ma egy újabb sós egyszerű vendégvárót találtam ki, húsvétra aktuális, ha van felesleges kimaradt sonka, vagy tarja ezt elkészíthetjük.   Tarjás vagy sonkás kocka Hozzávalók:50 dkg liszt, 10 dkg füstölt- főtt tarja (vagy sonka),1 rama, 1 dl tej, 2,5 dkg élesztő, só, 3 evőkanál tejföl, 1 tojás a tetejére, szezámmag Elkészítése: A tarját pici… Tovább »

Sós ropogós

Most egy újabb sós ropogóst készítettem. Egyszerű, kevés hozzávalóból, szerintem, aki különlegesebb ízűvé akarja tenni, tehet bele egy teáskanálnyit a kedvenc fűszerkeverékéből (pl. gyros, magyaros, curry stb.) de a nélkül is nagyon finom és pillanatok alatt „eltűnik”. Sós ropogós Hozzávalók: 55 dkg liszt, 15 dkg zsír, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 natúr joghurt, 1… Tovább »

Apró kifli

Itt egy újabb sós harapnivaló, igaz kicsit időigényesebb, mint a pogácsa, de szerintem nem bánja, meg aki elkészíti. Én általában dupla adagot szoktam készíteni és pillanatok alatt elfogy. Apró kifli Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 4 kávéskanál só, 1 dl olaj, kb 2 dl langyos víz, 1 tojás a tetejére,… Tovább »

Sajtos semmiség

Készíteni akartam valami egyszerű finom rágcsálnivalót. Sajtos semmiség Hozzávalók: 1 leveles tészta (50 dkg) 1 tömlős sajt 15 dkg trappista sajt 15 dkg füstölt sonka Elkészítés: 1 csomag leveles tésztát felengedés után kinyújtom, 3-4 mm-re hosszúkás darabokra vágom közepébe kenek tömlős sajtot, teszek rá egy csík füstölt sonkát és 2-3 csipet reszelt sajtot kettéhajtom és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!