Kata konyhája

Sült kolbász

Egy újabb vacsora ötlet, hamar elkészül és finom. Sült kolbász Hozzávalók: 40-50 dkg debreceni vagy lecsó kolbász, olaj, mustár Elkészítése: A kolbászokat bevagdossuk, 4-5 ek. forró olajba minden oldalát megsütjük. Mustárral, friss kenyérrel tálaljuk.... Tovább »

Sült pecsenye

Egy kis pecsenyét sütöttem disznótort idézve. Sült pecsenye Hozzávalók: 2 sertés szűz, 1 kg császárszalonna, 1 kg burgonya, só, 2-3 evőkanál tejföl, 5-8 dkg vaj, 1 kg savanyú káposzta Elkészítése: A sertés szüzet feldarabolom vastagabb (kb.2-3 cm) szeletekre, a császárszalonnát ujjnyi szeletekre vágom, csak besózom, zsírozott tepsibe 180 fokon szép pirosra sütöm, közben elkészítem a… Tovább »

Sült csirkefinomságok sült burgonyával

Egy újabb kis hidegtál. Sült csirkefinomságok sült burgonyával Hozzávalók: 1 db csirkemell, 3 egész csirkecomb, 6 db csirke szárny, 1 kg burgonya,só, bors, fokhagyma, magyaros fűszerkeverék, olaj,fokhagyma Elkészítése: A csirkemellet kicsontozzuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, majd 2 teáskanál magyaros fűszerkeverékkel összekeverjük, állni hagyjuk. Ezután a csirkecombokat és szárnyakat sózzuk, borsozzuk, egy tepsibe2-3 evőkanál olajat teszünk, majd… Tovább »

Színes kenyér

Ez a kenyér úgy készült, hogy nem volt itthon kenyér és rögtönöznöm kellett egyet. Színes kenyér Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg főtt burgonya, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, só, 2 fej hagyma, 10 dkg sonka, 2-3 ek. olaj, ½ kápia paprika, 1 tojás a tetejére Elkészítése: A tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztből,… Tovább »

Családi sonkás pite

Ez nagyon jó sonka, szalámi sajtmaradék felhasználásához. A tepsi 36×26 cm. Családi sonkás pite Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 3 ek. tejföl, 1 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej + langyos víz, só Töltelék: 45 dkg sonka szalámi vegyesen, 10 dkg füstölt sajt + 10 dkg trappista, 1 kápia paprika, 1 lilahagyma, 2… Tovább »

Sült pulykaszárny sárgarépával, zsályával

Ma pulykaszárnyat sütöttem zsályával, sárgarépával. Sült pulykaszárny répával Hozzávalók: 3 db pulykaszárny, 2 szál répa, 1 fej vöröshagyma, só, 4 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, olaj, 60 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl Elkészítése: A pulykaszárnyakat kettévágtam, sóztam, egy tepsibe tettem kb. 5-6 evőkanál olajat, majd belerakom a szárnydarabokat. A répát megtisztítom, hasábokra vágom,… Tovább »

Sertéssült

  Mai ebéd bőrös sertéscomb sült, salátával, párolt rizzsel. Sertéssült Hozzávalók: 1,2kg bőrös sertéscomb, só, fűszerkeverék, zsír, 1-2 evőkanál víz Elkészítése: A husit felszeletelem, sózom, fűszerezem, tepsit kizsírozom, belesorakoztatom a hússzeleteket. Teszek még a tepsibe kevés vizet, fóliával befedem, 180 fokon sütöm kb1órát (közbe 1xmegfordítom a husit) majd leveszem a fóliát és még kb 30… Tovább »

Isteni sült, burgonyával és savanyú káposztával

A kocsonyába főztem császárt (bőrös hasaalját) és sok lett a maradékból ezt alkottam burgonyával és savanyú káposztával isteni lett ezért megosztom.   Isteni sült, burgonyával és savanyú káposztával Hozzávalók: 1 kg főtt császár (hasaalja, de nem a bolti) 1 kg burgonya 80 dkg savanyú káposzta só, bors 5 nagy gerezd fokhagyma olaj Elkészítés: A burgonyát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!