Kata konyhája

Hűtős lángos Kata módra

Ma lángost készítettem ezt a receptemet azért szeretem, mert egyszerű. Ha több tésztát készítek, eltehetem a hűtőbe (nem fagyasztó) és bármikor elővehetem akár egy hét múlva is. Nagyon finom lett, tettem rá mindenféle finomságot. Ezt húsvét után is elkészíthetjük, felhasználhatjuk a kimaradt sonkát, tojást. De ha csak magyaros tejfölt (tört fokhagyma, bors, kevés pirospaprika, só)… Tovább »

Családi sonkás pite

Ez nagyon jó sonka, szalámi sajtmaradék felhasználásához. A tepsi 36×26 cm. Családi sonkás pite Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 3 ek. tejföl, 1 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej + langyos víz, só Töltelék: 45 dkg sonka szalámi vegyesen, 10 dkg füstölt sajt + 10 dkg trappista, 1 kápia paprika, 1 lilahagyma, 2… Tovább »

Töltött kelkáposzta

Volt egy szép fej kelkáposztám és ez készült belőle. Kicsit időigényes, de szerintem érdemes elkészíteni. Töltött kelkáposzta Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 14 kelkáposztalevél, 4 evőkanál kukorica, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg rizs, 15 dkg trappista sajt, 4 gerezd fokhagyma, 1 nagy tejföl, Elkészítése: A kelkáposztáról óvatosan késsel levágom a leveleket (a vastag eret kivágom)…. Tovább »

Vegyes tál

Rakott zöldséget készítettem, kb. 60 dkg vegyes zöldséget (40 dkg vegyes zöldség+ 20 dkg brokkoli) megfőztem, leszűrtem, egy jénaiba 2 evőkanál olajat tettem. Ráöntöttem a megfőtt zöldségeket, picit sóztam, 1 evőkanál lisztet kevés tejjel csomómentesre elkeverem, teszek hozzá 2 tojást, 2 dl tejfölt, fűszerezem, összekeverem. A tejfölös masszát ráöntöm, a zöldségekre szórok, rá sajtot majd… Tovább »

Rakott burgonya 2

Ma rakott burgonyát készítettem, most darált húsból pörköltöt főztem azt tettem a kolbász helyett. Szerintem így is nagyon finom. Rakott burgonya 2 Hozzávalók: 1 kg burgonya, 5 tojás, 1 nagy tejföl, 50 dkg darált hús megfőztem pörköltnek, 5-8 dkg sajt Elkészítése: A burgonyát, tojást megfőzzük. Elővesszük a jénait (tepsit) belerakjuk a fele szeletelt burgonyát-picit sózzuk,… Tovább »

Rakott krumpli

A rakott krumplinak millió változata van. Gyerekkoromba anyukám úgy is csinálta, hogy serpenyőbe megdinsztelt kevés olajon 3-4 nagy fej kockára vágott vöröshagymát és ezt tette tejföl helyett a rakott krumpli tetejére. Úgy is nagyon finom, de a családom jobban szereti tejföllel. De aki szeretné kipróbálni egy kis részére, tehet kóstolónak a többire pedig a tejfölt…. Tovább »

Csikós tokány

Most ez került sorra, nagyon finom és sokszor elkészítem. Ha tudok venni gombát azzal, készítem, mert úgy még finomabb. Most nem kaptam tehát a nélkül készítettem. Csikós tokány Hozzávalók: 60-70 dkg sertéscomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 paprika, 1 paradicsom vagy 4 ek házi lecsó, 1 nagy tejföl,2 ek liszt, tej Galuska:… Tovább »

Lángos

A nyarat idézi a lángos, de ilyenkor is jól esik egy forró teával. Megkenhetjük fokhagymás tejföllel és megszórni uborkával, paradicsommal, lila hagymával úgy is isteni. Lángos Hozzávalók 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 dl tej 3 tk. só langyos víz (kb 2 dl) Foghagymás tejföl: 1 nagy tejföl 3 gerezd fokhagyma só, fehérbors Elkészítés:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!