Kata konyhája

Csirkepörkölt belsőségekkel, borsóval

Most egy csirkepörköltöt készítettem zúzával, májjal, szívvel és mivel nagyon szeretjük a zöldborsót az is került bele. Csirkepörkölt belsőségekkel, borsóval Hozzávalók: 40 dkg csirkecomb filé, 40 dkg penne, 4 db csirkemáj + szív, 20 dkg csirkezúza, 20 dkg zöldborsó, 1 kis fej vöröshagyma, 3-4 evőkanál olaj, színes paprika, bors Elkészítés: A csirkecomb filét összevágjuk, a… Tovább »

Tejszínes csirkeragu borsóval

Ez egy gyorsan elkészíthető és finom ebéd vagy vacsora lehet. Tejszínes csirkeragu borsóval Hozzávalók: 40 dkg csirkecomb filé, 20 dkg zöldborsó, 3 dl tejszín (20%), 3 gerezd fokhagyma, 35-40 dkg széles metélt, 3-4 evőkanál olaj Elkészítés: A csirkecomb filét kockákra vágjuk, az olajat felforrósítjuk egy magasabb falú serpenyőbe és belerakjuk a húst majd fehéredésig pirítjuk…. Tovább »

Túrós tészta

A túrós tészta egy gyorsan elkészíthető egyszerű étel. Ha van rá lehetőség a túrót szerezzük be termelőnél sokkal finomabb. Túrós tészta Hozzávalók: 40 dkg tészta (széles metélt, fodros nagykocka),30 dkg túró,200 g tejföl,20 dkg füstölt szalonna,2-3 evökanál olaj, só Elkészítése: A szalonnát kis kockákra vágom, serpenyőbe teszem az olajat és az összevágott szalonnát, kisütöm. Egy… Tovább »

Lebbencs leves

Nagyon szeretem ezt az egyszerű levest. Így tavasszal tehetünk bele friss petrezselyem zöldet apróra vágva. Lebbencs leves Hozzávalók: 10 dkg lebbencs, 2 közepes burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, bors, só, 2-3 ek. olaj. Elkészítés: A burgonyát megpucolom kis kockákra vágom, a hagymát szintén megtisztítom. A lábasba beleteszem az olajat, felforrósítom majd beleteszem a lebbencset,… Tovább »

Grízes tészta

Ma egy egyszerű, de sokak számára ismerős tésztaételt készítettem, mindenkinek a menza jut róla eszébe. Grízes tészta Hozzávalók: 30 dkg széles metélt, 3 evőkanál búzadara, 2 evőkanál olaj, só, sárgabarack dzsem, porcukor Elkészítése: A búzadarát egy serpenyőbe szárazon arany barnára pirítom, hozzáadom az olajat elkeverem, majd hozzáöntök 1,5 dl vizet elkavarom (leveszem a tűzről) ,lefedem… Tovább »

Borsós- cukkínis csirkemell

Egy egyszerű tésztás ételt készítettem ebbe a melegbe gyorsan elkészül, a kertemben találtam sárga és zöld cukkínit ezzel színesítettem. Borsós cukkínis csirkemell Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé, 20 dkg zöldborsó, 2 cukkíni (1 sárga+1 zöld kb. 20 cm esek), olaj, vöröshagyma, pirospaprika, 35 dkg tészta Elkészítése: A csirkemellet kis csíkokra vágom, lábasba teszek 2-3 evőkanál… Tovább »

Káposztás tészta feltúrbózva

  Ma az egyik kedvencemet készítettem felturbózva!   Káposztás tészta felturbózva   Hozzávalók: 80dkg káposzta, kb. 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt főtt tarja (vagy összesen 20 dkg császárszalonna), 25 dkg kockatészta Elkészítése: A káposztát legyalulom (én nem reszelem), besózom, kb. 1 órát állni hagyom. Egy lábasba belerakom a kockára vágott szalonnát 2 ek… Tovább »

Gombás sonkás tészta

Ma egy tésztás ételt készítettem, megnéztem mi van a hűtőbe és abból alkottam. Olyat akartam, ami hamar kész van. Ez két adag.   Gombás sonkás tészta   Hozzávalók:8 dkg sonka, 15 dkg gomba, 2 dl tejszín, 10 dkg trappista sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 3-5 dkg bacon vagy császár szalonna, 15-18 dkg tészta (bármilyen ízlés… Tovább »

Bolognai KATA módra

A bolognai megunhatatlan a fiatalok, gyerekek tuti kedvence, többek közt a lányom is imádja, de nem mindegy, hogy készítem neki, a csirkemelles változat a nyerő. Bolognai KATA módra Hozzávalók 40 dkg csirkemellfilé 3 ek. olaj 3 dl házi sűrített paradicsom 1 cs. bolognai alap 40 dkg tészta só pici cukor 1 kk. pirospaprika Elkészítés: A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!