Kata konyhája

Borsóleves húsgombóccal

A borsólevesbe most nem csirkeaprólékot, hanem kis húsgombócokat tettem. Borsóleves húsgombóccal   Leves hozzávalói: 20 dkg zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 2 burgonya, ½ karalábé, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, pirospaprika, bors, őrölt kömény, só, 1 tojás + liszt a galuskához Leves elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, kockára vágom.  A lábast felteszem az… Tovább »

Hűtős lángos Kata módra

Ma lángost készítettem ezt a receptemet azért szeretem, mert egyszerű. Ha több tésztát készítek, eltehetem a hűtőbe (nem fagyasztó) és bármikor elővehetem akár egy hét múlva is. Nagyon finom lett, tettem rá mindenféle finomságot. Ezt húsvét után is elkészíthetjük, felhasználhatjuk a kimaradt sonkát, tojást. De ha csak magyaros tejfölt (tört fokhagyma, bors, kevés pirospaprika, só)… Tovább »

Krumpli leves

Egy újabb egyszerű leves gyorsan elkészül és finom. Krumpli leves Hozzávalók:40 dkg krumpli, 1 sárgarépa,3-4 gerezd fokhagyma,4 evőkanál olaj,1 evőkanál liszt,só, bors,pirospaprika,őrölt kömény Elkészítése: A zöldségeket, fokhagymát megtisztítom, kockára vágom a répát, krumplit. A fokhagymát szeletelem, egy lábasba beleteszem az olajat, ha felmelegedett belerakom a lisztet, aranysárgára pirítom, lehúzom a tűzről. Belerakok kb 1 teáskanál… Tovább »

Tárkonyos csirke raguleves

  Ez a leves egy nagy kedvenc a családom körében. Finom, tartalmas és gyorsan elkészíthető mindenkinek ajánlom, aki szereti a tejszínes leveseket és persze a tárkonyt. Tárkonyos csirke raguleves Hozzávalók: 30-40 dkg csirkemellfilé (lehet csirkecombfilé de sertéscomb is),15 dkg zöldborsó,25 dkg sárgarépa,25 dkg burgonya, 10 dkg zöldség, só, bors, 1 tojás, liszt, 4dl tejszín, tárkony… Tovább »

Csirke és zöldségek grillezve

Közeledik a hétvége és itt az ideje egy újabb grillezésnek. De egy kicsit csaltam mert míg kint sült a husi a ,zöldségeket grillserpenyőben  bent a gázon készítettem el. Kint is elkészíthetjük, de így gyorsabb ráadásul mire megsül a hús készen vannak a köretek is.   Csirke és zöldségek grillezve  Hozzávalók: 1 egész csirke (lehetőleg házi)… Tovább »

Gyros Kata módra

A lányom kedvencét készítettem. Gyros Kata módra Hozzávalók: 1 kg csirkecomb filé, só,1 cs gyros fűszerkeverék, 1 dl olaj, 2 kg burgonya+ sütéshez olaj, 1 nagy tejföl (330ml), 1 tzatziki saláta öntet por, 2 közepes lilahagyma, 1 fej saláta, 4 paradicsom, 1 zacskós salátakeverék (káposzta, répa, endívia saláta),1 kígyó uborka, 20 dkg feta sajt Elkészítése:… Tovább »

Rántott szelet karalábé bundában

Egy újabb karalábés recept, most a rántott szelet panírjába tettem a reszelt karalábét. Rántott szelet karalábé bundában Hozzávalók: 8 szelet karaj, 3 tojás, 6 evőkanál liszt+ forgatáshoz,só, 2 dl tej, 1 kisebb karalábé, olaj Elkészítése: A karalábét megpucoljuk, és a sajtreszelőn lereszeljük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a tojást, tejet, sózzuk,… Tovább »

Zöldséges lepény zöldhagymás mártogatóssal

Egy egyszerű zöldséges lepényt készítettem. Zöldhagymás mártogatóst készítettem hozzá. Zöldséges lepény Hozzávalók: 35 dkg vegyes zöldségkeverék, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 1 kis tejföl (150 g), 30 dkg liszt, 2 dl tej Elkészítése: A zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tejet, tojást, sót, borsot, tejfölt összekeverjük, belenyomjuk, a fokhagymát ezután belekeverjük a lisztet. Ha… Tovább »

Húsos palacsinta zöldséggel

Volt kimaradva sertés pörköltöm kicsit átalakítottam, lett belőle húsos palacsinta.   Húsos palacsinta zöldséggel Hozzávalók: kb 50 dkg sertéshús (pörköltből), 25 dkg vegyes zöldség, 10 dkg trappista sajt, 14 db sós palacsinta, 1 nagy tejföl Elkészítése: A zöldségeket megfőzöm, a pörkölthusit szétnyomkodom, a húshoz hozzákeverem a főtt zöldséget, belereszelem, a sajtot összekeverem. A palacsinta szélébe… Tovább »

Zöldséges pizza

  Ma zöldséges pizzát készítettem. Zöldséges pizza Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, só, 1 dl tej, langyos víz, 2 evőkanál Oliva olaj (vagy napraforgó), 60 dkg vegyes zöldség, kis fej vöröshagyma, trappista sajt, házi kechup Elkészítése: Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, olivaolajat, a felfuttatott élesztőt és… Tovább »

Vegyes tál

Rakott zöldséget készítettem, kb. 60 dkg vegyes zöldséget (40 dkg vegyes zöldség+ 20 dkg brokkoli) megfőztem, leszűrtem, egy jénaiba 2 evőkanál olajat tettem. Ráöntöttem a megfőtt zöldségeket, picit sóztam, 1 evőkanál lisztet kevés tejjel csomómentesre elkeverem, teszek hozzá 2 tojást, 2 dl tejfölt, fűszerezem, összekeverem. A tejfölös masszát ráöntöm, a zöldségekre szórok, rá sajtot majd… Tovább »

Karfiolos-brokkolis leves (tejföllel)

Ma maradék zöldségekből főztem levest. Karfiolos-brokkolis leves (tejföllel) Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 30 dkg brokkoli, 15 dkg répa, 20 dkg burgonya, olaj, liszt, só, fokhagyma, pirospaprika, 3 evőkanál tejföl, 1 teáskanál ételízesítő Elkészítése: A lisztből az olajjal rózsaszínrántást készítek, belenyomom a 2 gerezd fokhagymát, megszórom pirospaprikával, majd felengedem 2,5 l vízzel. Ha felfőtt belerakom a… Tovább »

Zöldséges rakott tészta

Most rakott tésztát készítettem sok zöldséggel. Változatosan lehet készíteni a szezonális, vagy fagyasztott zöldséggel. Brokkolival és vegyes fagyasztott zöldségkeverékkel készítettem Zöldséges rakott tészta Hozzávalók: 30 dkg csirkemell csíkokat megfőzöm pörköltnek. 50 dkg brokkoli, 30 dkg zöldségkeverék, 2 répa,(összesen a zöldség 1 kg legyen), 15-18dkg házi széles metélt. 1 nagy tejföl, 2 tojás, 15 dkg trappista… Tovább »

Céklás zöldségleves

Egy újabb leves, ami egyszerű és finom. Aki nem szereti a céklát az talán idegenkedik tőle, de szerintem érdemes kipróbálni. Céklás zöldségleves Hozzávalók: kb. 25-30 dkg cékla, 1 vastagabb vagy két vékony száll répa, 2 közepes burgonya,1 kis fej vöröshagyma, 1 ek. liszt, 1 dl tej, 1 kis tejföl Elkészítése: Egy lábasba felteszek főni kb…. Tovább »

Töltött fasírt színesen

A töltött fasírt az az étel, ami hidegen, melegen egyaránt finom. Elkészítettem, de eltértem a hagyományos főt tojással töltött változattól. Azt találtam ki, hogy teszek bele összevágott tojást, reszelt sajtot, kukoricát, piros pritaminpaprikát. Nagyon mutatós nem utolsó szempontból finom is. Töltött fasírt színesen Hozzávalók: 1 kg darált hús, 2 szikkadt zsömle, 1 tojás, só, bors,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!